Блог

За какво се използват флоралните води?

За какво се използват флоралните води?

И кога можеш да ги добавиш като подобрител към козметиката си?

Флоралните води са изгряващата звезда в света на козметичните продукти. Тяхната ефективност, натуралност, свеж аромат и не на последно място достъпна цена ги правят все повече предпочитани пред конвенционалната козметика.

За какъв тип кожа е подходяща био флорална вода?

Био флоралните води на Българска Билка БГ са подходящи за всякакъв тип кожа – от суха през нормална и комбинирана до мазна кожа. Био флоралната вода от Римска лайка има себобалансиращ ефект върху кожата на лицето, а розовата вода хидратира в дълбочина и подобрява еластичността на кожата на лицето. Лавандуловата вода ефективно намалява отделянето на себум при мазната кожа, което и води до намаляването начерните точки по лицето. Био флоралната вода от Немска лайка лекува атопична и напукана кожа.

Всекидневна употреба на био флорална вода

Всичките води могат да се ползват всекидневно без ограничение в честотата, при всякакъв тип кожа като се нанасят на предварително измита кожа с памучно тампонче или се впръскват върху желаното място.

Ежеседмична употреба на био флорална вода

Био Флоралните води могат да се добавят към ежеседмичната ти маска за лице или коса, така флоралната вода засилва ефекта на всяка маска.

Кога да използвам флорална вода?

Лайката е известна със своето успокояващо и лековито действие върху проблемна кожа, ефективна най-вече под формата на флорална вода. И двете води – Римската и Немската – са подходящи при подсичане и обриви при дете или нараняване на лапичките на кучето.

Био флоралната вода от немска лайка е незаменим помощник за мигновенно хидратиране на суха и напукана кожа, упокоява при:
– сърбеж след ухапване от насекомо
– изгаряне или рана
– чувствителна и склонна към зачервяване кожа
– след бръснене

Подхранва косата и й придава блясък, хидратира в дълбочина и кожата и подхранва скалпа.

А Римската лайка дава страхотни резултати при: 
– раздразнен скалп, псориазис и себорея
– изветлява тъмните петна по лицето и тъмните кръгове под очите
– лекува чувствителната кожа
– успокоява кожата при екземи и обриви
– балансира себума, който се отделя от лицето и скалпа

Как да комбинираш правилно био флоралните води?

Лавандуловата вода има доказано действие при акне, благодарение на силния си антибактериален ефект, който понякога може да причината за реакция на кожата. В такъв случай я заменете с розова вода. Розовата вода се използва предимно за хидратиране и подобряване на еластичността на кожата, но действа отлично в редките случаи, при които по-агресивната лавандуловата вода не е помогнала в борбата в акнето.

*Ако използваш лавандуловата вода и имаш атопична кожа, е хубаво да я комбинираш с розова вода или флорална вода от римска лайка. Лавандуловата вода често допринася за допълнително изсушаване на кожата, което се усеща изключително при атопична кожа.

Природен продукт без алергени

Друга причини за бързото популизиране на флоралните води е, че рядко се проявява алергична реакция (това важи само за натуралните, органичните и био флоралните води, в които не съдържат ГМО и нямат допълнително добавяни масла и спирт).

За да разбереш дали кожата ти реагира на флоралните води, можеш да си направиш лесен тест :

Сложи една капка от водата върху дланта си:
– ако няма реакция в следващите 15 минути, няма и проблем
– ако се зачерви и засърби (рядко се случва, но не е изключено), можеш да                             

помислиш за друга флорална вода или да се консултираш с нас

15%

СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ 🎁

Абонирай се за нашите новини и ще ти подарим отстъпка за първа поръчка!

Не изпращаме спам! Прочети нашата политика за поверителност.