Блог

Разлики между флорална вода и етерично масло

Разлики между флоралните води и етеричните масла

В тази статия:

История и приложение на флорални води

В някои части на света хидрозолите се използват от векове като домашен лек срещу десетки кожни проблеми. Интересното е, че до преди няколко години съвремените специалистите не знаеха какви лечебни сили имат хидролатите, а производителите изсипвали този „отпадък” в канала. Днес, тяхната употреба се увеличава заедно с нарастващата популярност на природните лекове и органичната грижа за кожата. Сега не просто знаем за многобройните им ползи, но и сме се уверили сами в ефективността им върху кожата заедно с хиляди хора по света. Не случайно, фармацевтичните и козметичните компании все по-често използват билкови води като един ефективен и икономичен начин за обогатяване на продукти си.

Прилики между етерично масло и флорална вода

Присъствието на етерично масло и в двата продукта е основната им прилика като в едното е 100%, в другото е по-малко от 1%. Това е и причината основни свойства на двата био продукта да се припокриват. Например:

антибактериалното действие на лавандула
обогатяващата кожата роза дамасцена
– успокояващото действие на лайка
– освежаващото действие на мента
– антивъзпалителното действие на смрадлика
– релаксиращия ефект на маточина
– лековитото действие на салвия
– против-гъбичното действие на бял бор
– заздравяващото косата действие на коприва

Разлики между етерично масло и флорална вода

“Етерична” вода обикновено съдържа между 0.01 – 0.04% етерично масло, но хидрозолите на Българска Билка БГ са силно наситени с етерично масло и съдържат между 0,05-0,08%, което ги прави по-ефективни от други билкови води на пазара.

Съдържанието на етерично масло в хидрозол е под 1%, което и прави продукта флорална вода готов за директна употреба за разлика от чистото етерично масло. За употреба на етерично масло, обикновенно се използва базово масло, в което се добавят няколко капки (между 1 и 10 капки според вида) етерично масло, след което получения продукт е готов за директно употреба върху кожата или косата. Не се препоръчва нанасяне на концентрирано етерично масло без разреждане директно върху кожата, защото поради високата наситеност на натурални елементи, може да предизвика сериозни алергични реакции.

Свойствата на водите, натурален лек, се припокриват частично с тези на био продукта етерично масло, разликите в ефективността им се дължи основно на водоразтворимите елементи и ензими, останали във флоралната вода от свежата билка след първичната й дестилация. Именно това допринася за флоралната вода на Българска Билка БГ да е:

– Лека на кожата
Свежа
– Ароматерапавтична
Почистваща
Освежаваща
Хидратираща
Лековита
Успокояваща
Подходящи за деца
За ежедневна употреба
За всякакъв тип кожа
Без странични ефекти
За неограничена употреба всеки ден
И още много други

Хубав пример за разликата между маслото и флоралната вода е лавандулата – лавандулово етерично масло има силен мирис, който често бива определян даже като леко неприятен. А хидрозол от лавандула (лавандулова вода) има свеж и лек аромат, той успешно се използва и за неутрализирането на неприятни миризми, освен заради антибактериалното си действие.

Как да различим качествената флорална вода?

Целия екип на Българска Билка БГ и семействата ни използват всички продукти произведени от нас ежедневно, това доказва колко сме уверени в чистотата и ефектиовността на продуктите ни.

 Истинският хидрозол, като нашата био флорална вода, е направен от кондензираната вода, отделена след парна дестилация и не се разваля. Хидролата не е пречистена вода с добавено етерично масло и спирт, такива продукти се развалят и могат да бъдат вредни.

Био флорални води на Българска Билка са:

– Веган
Природосъобразни
Не са тествани върху животни

Не съдържат:

Консерванти
– Спирт
– ГМО
– Синтетични добавки

Целият екип на Българска Билка БГ ежедневно се стреми да подобри своите практики и да бъде максимално близо до природата.

15%

СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ 🎁

Абонирай се за нашите новини и ще ти подарим отстъпка за първа поръчка!

Не изпращаме спам! Прочети нашата политика за поверителност.