Блог

Натурална борова вода – естествено средство за справяне с гъбички, пърхот и себорея

Как да използвате вода от бял бор при различни кожни проблеми?

Как да използвате вода от бял бор при различни кожни проблеми?

Белият бор носи латинското название Pinus sylvestris. Той е изключително ценен вид, който има важно значение, тъй като от него се добиват редица полезни за човека материали и вещества. От една страна, неговата дървесина, известна като “чам”, се използва в строителството, в производството на мебели, за отопление и други.  Също така белият бор ни снабдява с много полезен и вкусен боров мед. През последните години стана все по-популярно и приложението на боровите връхчета в медицината. 

Всъщност боровите връхчета (Turiones Pini) са считани за билка с много мощно противогъбично и антибактериално действие. Тя съдържа до 0,4 % етерично масло (Oleum pini), витамин С и други полезни съставки. Етеричното масло, получавано от листата и клонките на белия бор, се прилага нашироко и в парфюмерийната и козметичната промишленост. 

Как се произвежда борова вода?

Боровите иглички са носители на активните съставки, които са изключително полезни при проблемна кожа и развитие на гъбички и други микроорганизми. Боровата вода се произвежда при първична парна дестилация на борови иглички. Тя има високо съдържание на борово етерично масло (от 0,05-0,08%).

Отглеждането на видовете е в естествена среда, а билките се берат на ръка, което прави процесът по събиране на лечебната билка доста трудоемък и специфичен. 

Листата (иглите) съдържат много полезно етерично масло, в състава на което влизат до 46% а-пинен, до 3% камфен, до 28% З-пинен и мирцен, до 8% лимонен, до 3% оцимен, а също и борнеол и борнилацетат. 

Натурална вода от бял бор – приложения

Благодарение на активните съставки на етеричното масло в боровата вода, можете да използвате този хидрозол за случаи, в които имате следните проблеми:

Гъбички на краката и ноктите

Флоралната вода от бял бор има мощно антибактериално действие. Тя може да ограничи развитието на гъбични инфекции. Напръскайте директно краката или засегнатите от гъбички нокти два пъти дневно. Преди употреба почистете и подсушете мястото. След впръскване на хидрозола, оставете течността да попие.

Неприятна миризма 

Боровата вода има приятен свеж аромат, който отстранява неприятните миризми. Тя освежава и тонизира кожата, като замества натрапчивите миризми с естествен природен аромат. 

Против пърхот и себорея

При проблеми със скалпа като пърхот и себорея можете да използвате борова вода, тъй като тя има противовъзпалително и балансиращо кожата действие. Можете директно да впръскате лечебната вода в основата на космите на главата и да разтриете с леки масажни движения. Този продукт може да замести вашия шампоан против пърхот, тъй като има само натурални съставки.

Псориазис, акне, екземи

Водата от бял бор има антисептично действие и почиства в дълбочина кожата. Тя предотвратява развитието на микроорганизми, които допринасят за развитието на различни кожни заболявания. Впръскайте хидрозола върху проблемното място няколко пъти дневно.

Защо да използвате натурална вода от бял бор?

Флоралната борова вода се произвежда чрез прецизен процес на парна дестилация на борови връхчета. Хидрозолът не съдържа консерванти, спирт или други добавки, което гарантира нейния натурален състав. Ако използвате различни кремове и шампоани с неясно съдържание, е възможно да усложните проблема. 

 

Флорално дуо против пърхот и себорея

За тези от вас, на които им се налага да се справят с едни от най-честите проблеми със скалпа – пърхот или себорея, препоръчваме да използвате комбинация супер дуо от натурални води. 

 

Флоралната вода от мента допълва отлично боровата вода и подпомага лечението на кожните заболявания на главата. Ментата освежава, успокоява и облекчава сърбежа, а белият бор неутрализира развитието на микроорганизми.

Доверете се на качеството, което Българска Билка Бг, предлага. Ние се стремим да Ви предоставим натурално и достъпно решение за различните кожни проблеми. Според нас природата е източник на незаменими лечебни билки, качествата на които всеки трябва да може да използва в ежедневието си. Споделете с нас опита си с нашите продукти, ще се радваме да научим какво мислите за тях. 

15%

СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ 🎁

Абонирай се за нашите новини и ще ти подарим отстъпка за първа поръчка!

Не изпращаме спам! Прочети нашата политика за поверителност.