Блог

Грижа за бебето с флорална вода

Какви натурални води от билки можете да използвате за бебето и за какво?

Продуктите, които използваме за грижа за нашето бебе трябва да бъдат възможно най-чисти и с доказан произход. Бебешката кожа е изключително нежна и чувствителна, затова е редно да избираме внимателно с какво да я третираме. 

 

Флоралните води стават все по-пoпулярна натурална алтернатива на познатата козметика за бебета. Те могат да се използват както самостоятелно, така и като добавка към различни бебешки кремове

 

Защо да използвате флорални води за грижа за бебето?

Можете да сте спокойни, когато ползвате флорална вода за грижа за бебешката кожа, тъй като това е продукт с изцяло естествен произход. Той се произвежда от свежи билки, които преминават процес на парна дестилация. По време на този процес се отделят от етеричните масла от билките. 

 

Натуралните води от Българска Билка Бг се предлагат в удобни шишенца и са готови за директна употреба. Всяко шишенце има пръскало за по-лесно и директно прилагане. Количеството етерично масло в шишенцата е достатъчно, за да доведе до желания резултат, без да раздразни бебешката кожа. 

Какви натурални води от билки можете да използвате за бебето и за какво?

 

Био флорална вода от немска лайка

Водата от немска лайка е може би най-разпознаваема сред майките, тъй като е изпитан помощник при различни кожни раздразнения

 

Тя има приятен сладък аромат и можете да я използвате при подсичания и зачервявания на бебето. Можете да я прилагате директно, като напръскате раздразненото място или да я добавите към бебешки вани. 

 

Освен че водата облекчава и хидратира кожата на бебето, нейният приятен аромат действа успокояващо на сетивата. 

 

Също така можете да използвате този продукт при ухапване от насекомо.
Био флорална вода от римска лайка

Римската лайка е друга полезна билка, която е много благоприятна за бебешката кожа. Тя също действа успокояващо, хидратира и омекотява епидермиса. 

 

Можете да я прилагате при различни кожни раздразнения като подсичане, екземи и обриви. Спокойно можете да я използвате и за кожата на лицето и скалпа. 

 

Био флорална вода от роза

Водата от роза дамасцена е добре позната на потребителите. Тя има неповторим и прекрасен аромат на цветето и има незаменими качества. 

 

Как действа водата от роза на бебешката кожа? 

 

Тази вода е изключително полезна и има нежно действие към кожата на децата. Тя освежава и помага за поддържането на еластичността и свежия вид на епидермиса. 

 

Био флорална вода от лавандула

Водата от лавандула също действа много успокояващо на сетивата. Тя може да подготви бебето за спокоен сън. 

 

Също така има антибактериални свойство, затова можете да я използвате като натурално почистващо средство за бебешката кожа. Този продукт е полезен за ползване и при зачервявания на кожата

 

Флорална вода от маточина

Маточината е подходяща за третиране на различни рани. Тя подпомага заздравителния процес и хидратира кожата. 

 

Ако вашето бебе се е одраскало или има друга малка раничка можете да използвате вода от маточина, за да помогнете на кожата му да се възстанови, тъй като билката стимулира образуването на колаген и дезинфекцира. 

 

 

 

Натурални флорални води – грижа за майката и за бебето

В някои случаи е препоръчително да се избягват етерични масла по време на бременност, защото те са много силни. За разлика от тях, флоралните води са изключително нежни което ги прави перфектния избор по време на бременност.

 

За да има ефекта, който търсите трябва да се уверите, че купувате качествена флорална вода. Не всяка флорална вода е без консерванти, алкохол и направена изцяло от натурален продукт. За това по-добре не взимайте произволно натурална вода от супермаркета. Доверете се на Българска Билка БГ – нашите води са изцяло натурални и 

с висока концентрация на етерични масла. 

 

При кърмене можете да впръскате лавандулова или розова вода, ако имате раздразнения. Кожата ще се подхрани, регенерира и успокои. 

 

Тези и още много други натурални води ви очакват на нашия сайт. Свържете се с нас, ако имате допълнителни въпроси. Открийте най-добрата и натурална грижа за вас и вашето семейство.

 

 

 

 

 

 

 

15%

СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ 🎁

Абонирай се за нашите новини и ще ти подарим отстъпка за първа поръчка!

Не изпращаме спам! Прочети нашата политика за поверителност.